Protetică dentară

Implantul dentar este o intervenție chirurgicală prin care se introduce un dinte nou sub forma unei piese de titan pe arcada dentară. Plasarea implantului de dinți se face după ce locul extracției s-a vindecat sau imediat dupa extracție, printr-o intervenție chirurgicală nu foarte complicată. După un timp, necesar integrării în os, implantului i se atașează o altă piesă metalică numită bont protetic, deasupra căruia medicul poate plasa coroana, puntea sau proteza ce va înlocui dintele sau dinții lipsă.

Tehnologia CAD CAM

Cea mai modernă și precisă metodă de reconstituire dentară la nivel mondial, tehnologia Sirona CEREC 3D (CEramic REConstrucion), atât de larg răspândită în Statele Unite ale Americii, este începând din 2013 disponibilă și în cabinetul Occident. Puțini dintre medicii dentiști din întreaga lume utilizează această tehnologie de viitor, printre ei numărându-ne și noi, echipa Occident.


Ce înseamnă sistemul CEREC 3D ?

Această metodă inovativă de tratament - CEREC 3D (Sirona, Germania), metodă de tip CAD/CAM (Computer Assisted Design - Computer Assisted Manufacture), se bazează pe o cameră de captură video de înaltă acuratețe a detaliilor, conectată la un computer care pe baza imaginilor 3D scanate, va realiza designul integral al restaurației ce va fi plasată pe dintele pregătit. Computerul, în realizarea designului coroanei dentare, va ține cont și de dinții vecini dar și de cei antagoniști, oferind medicului cea mai bună variantă pentru dintele dumneavoastră. După realizarea designului computerizat, informația este transmisă wireless aparatului de frezare ce utilizează instrumente diamantate foarte precise. Acesta, va freza un bloc de ceramică exact după designul realizat cu ajutorul computerului, cu un nivel de precizie măsurat în microni.Avantajele sistemului CEREC 3D:

  • Realizarea restaurațiilor integral ceramice în aceeași ședință, economisind timp.
  • Eliminarea necesității purtării unor lucrări provizorii, până la finalizarea lucrării definitive în laboratorul de tehnică dentară
  • Restaurațiile CEREC nu conțin metal ! Astfel, coroana dentară aplicată pe dintele dumneavoastră va folosi un material 100% biocompatibil - ceramica dentară. Se elimină astfel apariția unor alergii, a gustului metalic și a respirației urât mirositoare.
  • Se pot efectua tratamente restaurative mult mai conservative, nemaifiind necesară îndepărtarea unei grosimi crescute a dintelui dumneavoastră
  • Reprezintă varianta ideală de tratare a unei carii dentare - înlocuirea țesutului dentar alterat prin ceramică și nu prin rășini compozite
  • Eliminarea erorii umane în timpul realizării - dintele fiind restaurat cu o restaurație dentară a cărei formă, dimensiune este propusă și realizată integral de către un computer.

Având în vedere pecizia și rapiditatea cu care pacientul poate pleca cu o reconstrucție dentară de cea mai bună calitate - ceramica dentară frezată 3D - putem spune că sistemul CEREC nu poate avea rival în reconstrucțiile coronare integral ceramice.